Fysiotherapie voor en na een operatie

Met fysiotherapie voor en na een operatie versnelt u het herstel na de ingreep. Door uw spieren en gewrichten soepel en sterk te houden heeft u minder klachten en bent u sneller weer op de been. Fysiotherapie Amstelstreek heeft jarenlange ervaring met de voorbereiding op en revalidatie na een knieoperatie, heupoperatie of ingreep aan uw enkel. Ook bij andere operaties verzorgen we een behandelplan op maat voor u, zodat u snel herstelt en weer goed kunt bewegen.

 • Sneller herstel na een operatie
 • Ook fysiotherapie in de avond en op zaterdag
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,8
 • Contracten met alle zorgverzekeraars

Maak direct een afspraak voor een intakegesprek met een van onze fysiotherapeuten in Amstelveen.

Persoonlijk behandelplan

Maak een afspraak voor een intakegesprek om uw klachten, de operatie en de revalidatie te bespreken. Op basis van uw situatie stellen wij een persoonlijk behandelplan op om uw spieren en gewrichten soepel te houden na de ingreep. De fysiotherapeut begeleidt u op een professionele manier naar een sneller herstel.

Fysiotherapie voor operatie

Een goede conditie versnelt uw herstel. Wordt u binnenkort geopereerd, dan is het belangrijk om van tevoren een goede conditie op te bouwen. Met een goede conditie herstelt u namelijk aanzienlijk sneller. De fysiotherapeut helpt u een betere conditie en meer uithoudingsvermogen te krijgen zonder uw klachten te verergeren. We ontzien het te behandelen gebied.

Fysiotherapie na operatie

Na de operatie is het van belang om te blijven bewegen om uw conditie op peil te houden en het behandelde gebied soepel en sterk te maken. Na een heupoperatie bewegen we uw heup bijvoorbeeld passief om uw spieren en pezen flexibel te houden. U leert hoe u veilig beweegt tijdens het herstelproces. Onder begeleiding van de fysiotherapeut doet u oefeningen en krijgt u advies over wat u wel en niet kunt doen.

Revalidatie na operatie

Bij sommige operaties revalideert u in enkele weken en kunt u daarna weer goed bewegen. In andere gevallen kost de revalidatie maanden. Ook dan kunt u bij Fysiotherapie Amstelstreek terecht. De fysiotherapeut begeleidt u tijdens de gehele revalidatie met een op maat gemaakt behandelplan om u zo snel mogelijk weer klachtenvrij en in beweging te krijgen.

Contactgegevens

Fysiotherapie Amstelstreek
Schweitzerlaan 30
1187 JD Amstelveen

020 823 2102
info@fysiotherapieamstelstreek.nl
Whatsapp: 06 1326 2772

We zijn bereikbaar via Whatsapp op werkdagen tussen 08:00 en 21:00 uur en in het weekend tussen 09:00 en 17:00 uur.

Openingstijden

Een afspraak buiten de openingstijden in de avond of het weekend is mogelijk.
Maandag:08:00 – 18:00 uur
Dinsdag:08:00 – 18:00 uur
Woensdag:08:00 – 18:00 uur
Donderdag:08:00 – 18:00 uur
Vrijdag:08:00 – 18:00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Fysiotherapeut Stephanie Boelens

Stephanie Boelens

Vergoeding fysiotherapie voor en na een operatie

Voor kinderen tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Indien uw kind meer fysiotherapie nodig heeft, worden er na de eerste 9 behandelingen nog eens 9 vergoed.

Voor volwassenen wordt fysiotherapie voor en na een operatie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u een aanvullende zorgverzekering, dan krijgt u de kosten van de behandeling vaak wel (gedeeltelijk) vergoed. Neem bij twijfel altijd contact op met uw zorgverzekeraar.

“Voor mijn heupoperatie moest ik fit blijven om complicaties tijdens en na de operatie voorkomen. Stephanie deed oefeningen met mij. Na de operatie was ik snel hersteld.”

Marianne uit Amstelveen

“Na een operatie aan mijn knie ging ik naar de fysiotherapeut om te zorgen dat ik mijn knie niet overbelastte bij het bewegen. Daardoor kon mijn knie goed herstellen!”

Eduard uit Amstelveen

“Een operatie aan mijn enkelbanden zorgde dat ik weken niet kon sporten. Als sportfanaat wilde ik snel weer aan de slag en onder begeleiding van de fysio was ik snel weer op de been.”

Iris uit Amstelveen

Operaties

Bij een operatie aan uw botten, spieren of gewrichten zorgt fysiotherapie ervoor dat u sneller herstelt en minder klachten heeft. Ondergaat u een heupoperatie, hernia-operatie of knieoperatie? Wij helpen u graag met fysiotherapie voor en na een operatie aan onder meer uw:

 • Heup
 • Knie
 • Hernia
 • Nek
 • Schouder
 • Rug
 • Elleboog
 • Bekken
 • Enkel
 • Voet
 • Hand
 • Pols

Contact opnemen

Heeft u vragen over fysiotherapie voor en na een operatie? Neem dan contact op met onze fysiotherapiepraktijk in Amstelveen. We maken graag een afspraak met u voor een intakegesprek en persoonlijk advies. U kunt ook bij ons terecht voor fysiotherapie bij chronische klachten.

© Copyright 2016 - Fysiotherapie Amstelstreek