• Zaterdag en ’s avonds op afspraak

  • Beoordeeld met een 9,8

Fysio behandelingen

Met behulp van fysiotherapie bent u snel weer in beweging. Fysiotherapeut Stephanie Boelens kijkt samen met u naar uw wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden. Door middel van een intakegesprek en lichamelijk onderzoek achterhalen we de oorzaak van uw klachten. Vervolgens werken we door middel van fysio behandelingen toe naar de oplossing:

Stephanie Boelens

Sportfysiotherapie

Om bewegingsproblemen en blessures te verminderen of voorkomen, werken we met FysioFit. Er wordt gewerkt in groepen van maximaal 10 personen gedurende een training van 1 uur. De training is onder begeleiding van deskundige fysiotherapeuten. Tijdens de FysioFit training staat het verbeteren van uw conditie, het vergroten van kracht en het soepel houden van de gewrichten en spieren centraal. FysioFit is een groepstraining in circuitvorm waarbij iedereen op zijn/haar niveau kan sporten. Het circuit zal op maat gemaakt zijn en zeer gevarieerd geprogrammeerd worden. Fysiotherapie Amstelland geeft tevens sportmassages. Deze massages worden uitsluitend door een ervaren deskundige fysiotherapeut gegeven. Wij behandelen middels een massage niet alleen de gevolgen maar ook vaak de bron van de pijn. Hierdoor zullen de klachten direct verminderen en minder vaak terugkeren.

Sportrevalidatie

Sportrevalidatie is voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sport willen hervatten.

Verder is sportrevalidatie geschikt voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze niet kunnen sporten.

Daarnaast geven we graag advies over het voorkomen van sportblessures. We bespreken uw keuze voor een bepaalde sport, de beste aanpak en welk materiaal u nodig heeft om de sport goed uit te kunnen voeren, zonder uw lichaam te overbelasten.

We geven sportmedische begeleiding door trainingsprogramma’s en sportadvies, met als doel uw sportprestaties te verbeteren.

Ook bij EHBSO (eerste hulp bij sportgevallen) helpen we u graag. Neem voor een spoedafspraak direct contact op met 06 1326 2772.

Medical taping

Medical tape wordt gebruikt om spieren en gewrichten te ondersteunen. Daarnaast helpt medical taping bij het beïnvloeden van spieren om spanningsafname of toename te creëren. Bij Fysiotherapie Amstelstreek maken we gebruik van Kinesiotape. Deze tape heeft een liftend effect op de huid. Als de medical tape is aangebracht, kunt u golfjes waarnemen op de tape, ook wel convolutions genoemd.

Door medical tape ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer wordt hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk.

Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Fysiotherapie aan huis

Als u niet in de gelegenheid bent om naar onze fysio praktijk toe te komen, dan komt de fysiotherapeut naar u. Met name bij revalidatie na een operatie of bij chronische aandoeningen is een behandeling aan huis ideaal. We bieden fysiotherapie aan huis in de volgende gevallen:

  • Revalidatie na een operatie
  • Chronische aandoeningen
  • Neurologische aandoeningen

Fysiotherapie aan huis wordt door onze praktijk aangeboden als u een verwijzing heeft van een huisarts of specialist, waarin wordt aangegeven dat fysiotherapie aan huis noodzakelijk is. Wilt u weten of fysio aan huis iets voor u is?

Neem dan contact op met onze fysiotherapeut:

Arbeidsfysiotherapie

Onze arbeidsfysiotherapeut helpt u met klachten die het gevolg zijn van uw werk of die het werken beperken. We onderzoeken de mate waarin uw lichaam belast wordt tijdens uw werk en bespreken uw lichamelijke klachten. Ook de ergonomie van de werkomgeving komt aan bod.
Bij arbeidsfysiotherapie staat belasting en belastbaarheid centraal. Een gezonde hoeveelheid belasting is nodig om optimaal te kunnen functioneren. Belastbaarheid is de hoeveelheid (in)spanning die het lichaam tijdens een bepaalde periode kan verdragen. Indien deze balans verstoord is, kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Onderbelasting (te weinig bewegen) kan klachten in stand houden of zelfs veroorzaken, maar overbelasting ook. De patiënt leert bij ons het evenwicht tussen de belasting en belastbaarheid zelf te herstellen.

Personal training

Bent u uitbehandeld en wilt u doorgaan met de trainingen om te blijven werken aan uw doelen? Dat is mogelijk met een Personal Trainer. Personal training is dé manier om uw persoonlijke doelen te behalen. Door een-op-eenbegeleiding van een professionele personal trainer bent u in staat om nog sneller resultaten te boeken met uw training. We helpen u door:

  • Persoonlijke trainingsprogramma’s afgestemd op uw persoonlijke situatie
  • Voedingsschema’s ontwikkeld voor uw behoeften
  • Continue stimulans en motivatie d.m.v. 1 op 1 begeleiding tijdens de training

Wilt u de uitdaging aangaan om met behulp van een PT uw persoonlijke doelen te behalen? Plan een gratis intakegesprek:

Fysiotherapie bij chronische of neurologische klachten

We bieden fysio behandelingen aan bij chronische klachten zoals een tenniselleboog, achillespeesklachten, hielspoor, peesontstekingen of verkalkingen. Ook neurologische klachten door een hersenbloeding, hersenletsel, MS of Parkinson worden in onze praktijk behandeld. Alle behandelingen zijn gericht op factoren die het optimaal bewegen in de weg staan, zodat de adviezen en oefeningen ervoor zorgen dat u van uw klachten afkomt. De meest geschikte behandeling kiezen we altijd samen met u.

Medische fitness

Door medische fitness bent u in staat om uw belastbaarheid te verbeteren. U leert verantwoord bewegen onder professionele begeleiding van fysiotherapeuten en personal trainers, vaak in groepsverband. Medische fitness heeft als doel om uw belastbaarheid en fitheid te verbeteren, zodat u klachten voorkomt die u in het verleden heeft gehad. U traint tijdens dit traject op medisch verantwoorde fitnessapparatuur onder begeleiding van professionals die op de hoogte zijn van uw lichamelijke beperkingen.

Fysiotherapie voor en na operaties

Na een operatie aan botten, gewrichten of spieren is het van belang om weer op een verantwoorde manier te leren bewegen. Als u door een huisarts of specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut, zullen we tijdens een intakegesprek uw klachten en het revalidatietraject bespreken. Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op, zodat u op een professionele manier wordt begeleid naar herstel. Fysiotherapie na een operatie wordt meestal door de basisverzekering gedekt.

Voedingsdeskundige

Bewegen en voeding vormen de basis voor een fit lichaam. Daarom bieden wij naast fysiotherapie ook voedingsadviezen aan. Heeft u bijvoorbeeld een doel voor ogen dat u maar niet haalt? Dit kan te maken hebben met uw eetpatroon. Fysiotherapie Amstelland heeft een voedingsdeskundige in huis die u helpt met de voeding. Aan de hand van uw leeftijd, lengte, gewicht, vetpercentage en doel zal er een persoonlijk voedingsschema opgesteld worden. Hierdoor bereikt u meer dan de standaardschema’s die beschikbaar zijn op het internet.

Tijdens de intake zullen we uw gewicht, vetpercentage en omtrek meten. Dat doen we om een meetbaar en realistisch doel na te streven. Dan wordt aan de hand van deze gegevens een analyse gemaakt. Waar gaat het fout en waar gaat het goed? Hoe gaan we ervoor zorgen dat uw doel bereikt wordt? Naast deze analyse ontvangt u ook een persoonlijk voedingsschema met dagmenu’s die precies op uw situatie zijn afgestemd. In deze dagmenu’s leest u precies wat en hoeveel u mag eten. Ook ontvangt u een complete boodschappenlijst. Na 4 – 6 weken volgt een herhaalconsult waar u opnieuw gemeten wordt. Naar aanleiding van deze resultaten zullen we de vervolgstappen met u bespreken.

Neem contact op met Fysiotherapie Amstelstreek

Neem voor meer informatie over onze fysio behandelingen contact op met Fysiotherapie Amstelstreek via:

© Copyright 2016 - Fysiotherapie Amstelstreek